Meteen naar de inhoud

Sterrenlichaam krijgt Nederlandse uitgave

Het was een ‘long and winding road’ voor Sterrenlichaam, met een gewonnen Harland Award voor het korte verhaal, een Engelse vertaling van de roman die werd opgepikt in China… maar nu is het dan eindelijk zover: het prijswinnende SF-horrorverhaal wordt in september 2022 door Iceberg Books uitgeven in Nederland.

De opmaat voor de deal met Iceberg Books was een andere mooie ontwikkeling: namelijk de samenwerking die ik begon met Sebes & Bisseling Literary Agency om mij te vertegenwoordigen. Samen met mijn agent Christiaan Boesenach deden wij een korte ronde langs de meest voor de hand liggende uitgevers van Nederland (die de goede smaak en het lef hebben om speculatieve literatuur uit te geven), en daar kwam al snel een ontmoeting met Iceberg Books uit. Op de foto bovenaan dit artikel kun je de blije hoofdrolspelers zien: links Christiaan, ikzelf in het midden en rechts uitgever Erik Schreuder.

Sterrenlichaam is enorm belangrijk voor mij. Het was het verhaal waarmee ik mij vestigde als volwassen SF-schrijver, mijn eerste grote buitenlandse uitgave binnensleepte, en iets waar ik ruim vier jaar aan heb lopen sleutelen. Het is rauw, claustrofobisch qua horror en een tikje lyrisch qua SF. Ik kan niet wachten op de reacties van jullie, de lezers, als jullie het sterrenlichaam betreden in het gezelschap van hoofdpersonen Kev, Joan en Okyū.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *