Meteen naar de inhoud

De Heren XVII

(1 klantbeoordeling)

17.00

VEREER DE KWAKER, ZWIJG DE AARDE

De Zwijging – een totale planetaire black-out – heeft een eind gemaakt aan de hegemonie van de VAHA. Alle Nederlandse koloniën in het zonnestelsel hebben de onafhankelijkheid uitgeroepen. Wanneer een kernfusiereactor boven de dampkring wordt opgeblazen, zien de Heren Zeventien – het bestuur van de VAHA – hun kans schoon. Onder hen forceert de ambitieuze Indonesische prinses Siti Suryangha een militaire interventie.

Zij strikt de jonge meesterstrateeg Milan Zhou om hun oorlog te voeren. Maar waar schuilt de echte dreiging: is het de steenrijke kolonie Titan, de volgelingen van een dode terrorist of de Zeventien zelf?

De Heren XVII is een wervelende militaire SF-roman die de vraag stelt: wat als de VOC nooit was opgehouden te bestaan?

Categorie:

1 beoordeling voor De Heren XVII

  1. Ward Westerink

    Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit boek leest heerlijk weg. Ook voor iemand zoals ik, die weinig SF leest en veel meer gewend is aan lange, slepende fantasy verhalen. Je hebt geen voorkennis nodig over het Zwijgende Aarde universum om volledig van dit boek te kunnen genieten, noch is het plot dusdanig ingewikkeld dat het mensen die nog nooit een SF roman hebben opgepakt het niet zullen kunnen begrijpen. Dat betekent niet dat er geen diepgang zit in het verhaal, die is er zeer zeker, maar deze diepgang wordt niet verhuld achter een rookgordijn van ingwikkelde terminologie en jargon. In plaats daarvan vormen de karakters de kern van dit verhaal. De protagonist, Milan Zhou, is uiterst uniek. Zijn manier van denken zal voor niet iedereen herkenbaar zijn, maar toch slaagt Roderick er met vlag en wimpel in om hem uiterst sympathiek te maken. Hij staat echter niet alleen in het spotlicht, want prinses Siti Suryangha is de ster waar dit verhaal omheen draait. Haar beschrijven zou bijna per definitie spoiler territorium ingaan, dus al wat ik kan zeggen is: ga dit lezen en laat u verrassen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *