Meteen naar de inhoud

De Heren XVII

Ik vraag mij al jaren af waarom sciencefiction in de Nederlandse boekhandel zo weinig enthousiasme uitlokt. Dit meest nobele van alle genres – dat als een standbeeld met uitgestrekte arm aanwijst waar wij als mensheid heen zouden kunnen gaan – verdient het om omarmd, aangemoedigd en kritisch bestudeerd te worden.

Met De Heren XVII (waarvan je hier een leesfragment kunt lezen!) wil ik mijn steentje bijdragen aan het SF-landschap in Nederland. Dit verhaal maakt onderdeel uit van een van de meest interessante experimenten die hier in jaren met het genre is gedaan – De Zwijgende Aarde reeks van Quasis Uitgevers. Ik stond samen met de overige auteurs in de reeks aan de wieg van deze ‘shared universe’. Alle boeken hierin zijn los van elkaar te lezen, maar zijn gezet in dezelfde verhaalwereld. De ambitie en het schrijfplezier spatten van deze serie af!

Ik schrijf in mijn romans en verhalen vaak over de band tussen Japan / Oost-Azië en Nederland. Voor De Heren XVII liet ik mij inspireren door de klassieke militaire SF-serie Legend of the Galactic Heroes van Yoshiki Tanaka en Mobile Suit Gundam Thunderbolt, een manga- en animeserie uit de wereldberoemde mechafranchise. Wie goed oplet, ziet ook overeenkomsten met en knipogen naar James Clavells meesterlijke roman Shōgun.

Kortom: lees De Heren XVII! Ik ben razend benieuwd wat jullie ervan vinden, want het is een totaal nieuwe stap in mijn schrijversschap.

Wil je meer SF van mijn hand lezen? De afgelopen jaren heb ik meerdere korte verhalen geschreven met Tais Teng die in diverse bundels zijn opgenomen. Mijn SF-epos Sterrenlichaam, waar ik vier jaar intensief aan heb gewerkt, verschijnt in 2022 in China (en hopelijk niet al te lang daarna ook in ons kikkerlandje). Ben je juist geboeid door de Japanse connectie in mijn werk, dan raad ik met plezier mijn driedelige young adult-serie Pindakaas en Sushi aan. Geen SF, wel veel nerdy plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *